Logo_twg_black

Consultancy

advies op maat

Beverage program

Whisky consultancy in de gastronomie

In de gastronomie blijven - geheel onterecht - whisky en spirits vaak onderbelicht. Het wordt gezien als een incidentele wens van een gast, in plaats van een mooi en puur product dat vele verhalen vertelt.

The Whisky Guide geeft consultancy in de gastronomie. Aan restaurants en bars die wel willen, maar nog niet goed weten hoe. Samen kijken we naar het verhaal van jouw restaurant of bar. Hoe kunnen whisky en spirits jouw verhaal nog completer maken? Een maatwerk traject waarin we samen kijken naar het totaalconcept van drank.

Onderdelen die mogelijk aan bod komen zijn het maken van een doordachte selectie van gedistilleerde dranken, het maken van een gepersonaliseerde whisky blend, trainingen in proeftechniek en productkennis, inzicht in whisky-spijs combinaties en hulp bij het opzetten van het management, zoals een handleiding voor jouw personeel.

Het is zelfs mogelijk om The Whisky Guide een bepaalde periode mee te laten draaien op de werkvloer. Voor bijschaving en optimalisatie.

Wat mensen zeggen

"He completely redesigned the beverage program within the outlets of our organisation. With a strong focus on an own identity in line with the various concepts. This involved a considerable dose of knowledge and insight. He streamlined everything in such a way that his vision could be continued by others."

Twin Peaks Hospitality
menu design

Hoe passen gedistilleerde dranken in jouw restaurantconcept?

Wil je graag een passend en gebalanceerd assortiment van gedistilleerde dranken aanbieden aan jouw gasten?  Het aanbieden van gedistilleerde dranken is een grote versterking van een restaurantconcept. In deze dienst, Menu Design, gaan we samen op zoek naar de dranken die bij jouw concept aansluiten.

Het Menu Design is een component uit het Beverage program, dat ook los wordt aangeboden. In Menu Design focussen we op het aanbod van gedistilleerde dranken. The Whisky Guide komt langs en samen kijken we naar het assortiment van jouw restaurant of bar. Wat is een gevarieerd en gebalanceerd assortiment dat past bij jouw verhaal? Wat is de juiste prijs/kwaliteit verhouding? We gebruiken scherpe drankcalculaties, smaakmakende beschrijvingen en voegen eventueel cocktailrecepturen toe.

Dashboards

Van smaakaroma's, tot het land van herkomst. Alle informatie op een rij.

Gedetailleerde en overzichtelijke one-pagers met uitgebreide informatie van de whisky's en gedistilleerde dranken die jij verkoopt. Voor in jouw bar, restaurant, of misschien zelfs slijterij. In deze dashboards vind je alle informatie die jij - en je klanten - willen weten. Van smaakaroma's en het land van herkomst, tot de prijs en kwaliteit verhoudingen.

The Whisky Guide zet deze dashboards tijdens trainingen en consultancy in, maar ze zijn ook onafhankelijk van trainingen goed inzetbaar als naslagwerk. Bijvoorbeeld voor achter de bar als leidraad voor jouw personeel.

De dashboards dienen als vertaalslag tussen de professionals die whisky verkopen en de consumenten en/of bedrijven die whisky kopen. Makkelijk te begrijpen en tegelijkertijd bijzonder gedetailleerd. Zodat je weet wat je verkoopt.

Jij, én je werknemers.

Wat mensen zeggen

"The Whisky Guide heeft Horeca De Lier professioneel ondersteund bij het opzetten van het Speciaal bier & Whisky café. De selectie en informatie en achtergronden van de verschillende whisky’s worden vakkundig verzorgd."

Horeca de Lier

Volg mijn reis

the.whiskyguide